Formulier invullen

Gratis webinar

Hoe kunnen mobiele actieve koolfilters gebruikt worden als back-up systeem voor thermische oxidatoren en RTO's

Dinsdag, 08/02/2022, 11h30 - 12h00

Thermische oxidatoren en zeker RTO’s zijn een veelgebruikte technologie in de industrie om VOC emissies te behandelen. Zoals bij alle apparatuur, hebben dergelijke installaties periodiek onderhoud nodig om optimaal te blijven werken. Tijdens het onderhoud kan het luchtzuiveringssysteem natuurlijk niet gebruikt worden. In plaats van de productie stop te zetten, kunnen mobiele actieve koolfilters tijdelijk ingezet worden als luchtzuiveringssysteem.

Actieve kool kan ook gebruikt worden in noodsituaties wanneer een calamiteit of een onverwachte stilstand plaatsvindt met de thermische oxidator. Sommige klanten hebben zelfs een permanent back-up systeem om de emissies te zuiveren wanneer de concentraties boven de explosiegrens zijn.

In deze webinar zullen we bespreken hoe actieve kool een efficient back-up systeem kan zijn in dergelijke situaties.

Terwijl je hier toch bent:
Wil je er zeker zijn dat je op de hoogte blijft van toekomstige webinars en een email met de webinaropname ontvangt na het event? Duid dan zeker in het formulier aan dat je de marketing communicatie van DESOTEC wenst te ontvangen! Ook trends en wetgeving in de industrie worden regelmatig door ons bekeken, en communiceren over de impact op filtratienoden in de industrie. 
 

Hoofdthema's van de webinar:

  • Toepassingsgebied van actieve kool en thermische systemen
  • Situaties waarin back-up systemen nuttig zijn bij RTO's
  • Actieve kool als back-up technologie
  • Casestudies
     

Sprekers:

  • Maxime Claeys: Sales ingenieur BENELUX
  • Aron Libert: Sales ingenieur BENELUX